Pernille’s Passie voor Gin

Het ontstaan van onze passie voor de perfecte G&T en hoe HGTC is geboren.

Ik heb altijd van een gin & tonic gehouden. Alleen had ik geen idee wat een geweldige ervaring een perfecte G&T konden zijn. Ik was van mening dat elk fles spiritus dat je combineert met een frisdrank, net zo goed de goedkoopste flessen kan gebruiken. Je kunt er altijd op rekenen dat ik Royal Club Tonic en een goedkope gin in de bar had. Dat ik al die jaren zo fout konden zijn …

Het gin en tonic avontuur begon op 15 mei 2016 op een warme en droge lenteavond. Jeroen was 3 dagen naar Londen vertrokken en mijn buren kwamen thuis van een citytrip naar Glasgow. Ik was in mijn voortuin planten water geven en een beetje nieuwsgierig om te zien dat slechts de helft terug was. “Paula ging net naar de plaatselijke winkel voor ijsblokjes en een rode appel”; Jurgen zei. Ik vond dat een beetje raar, winkelen op een dinsdagavond tien voor negen … Wat daarna kwam, deed me opletten. Ze gingen een G&T maken, maar niet zoals ik gewend ben; ze voegden er appel aan toe. Ik was snel klaar en stopte de kinderen in bed en ging naar mijn buren.

Hun reis naar Schotland bracht hen naar een gin-proeverij waar ze leerden hoe ze premium gin-tonic best konden proeven en drinken. Ze brachten hun favoriet van de avond mee naar huis; Caorunn Small Batch Scottish Gin.

Onnodig te zeggen dat ik onder de indruk was en diezelfde avond werd HGTC (Huizen Gin & Tonic Club) geboren. Concept was dat we elke maand een nieuwe Gin bij de club zouden introduceren; op zoek naar de perfecte serve inclusief premium tonics en botanicals. Al snel introduceerden we twee tot zes nieuwe gins per maand, omdat de club in korte tijd groeide tot 12 mensen.

We werden allemaal door de Gin-koorts gevangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *